Avertisment lansat vineri de Bogdan Trif, ministrul demis al Turismului, cu privire la măsurile pe care intenționează să le aplice guvernul desemnat liberal în sectorul de care încă se ocupă.

Trif arată că guvernul Orban vrea să desfiinţeze Ministerul Turismului şi să elimine voucherele de vacanţă, ceea ce ar reprezenta o lovitură teribilă pentru industria turistică din România și pentru economie în ansamblu.

”Noul guvern propus a găsit de cuviință să desființeze Ministerul Turismului, în loc să facă din Turism o prioritate națională, așa cum a fost în programul PSD de guvernare. M-am uitat pe ministerele pe care le-au propus ei și nici măcar nu se găsește nominalizat turismul, e așa, un capitol, în așa-zisul lo program de guvernare.

Nu știu dacă ați avut curiozitatea să îl citiți, dar e un program prin care se taie. Se taie voucherele de vacanță. Și să nu uităm că voucherele de vacanță au fost principalul motor de dezvoltare al industriei turistice în România. Nu o spunem doar noi, au spus-o și cei din mediul privat, care au avut și un studiu în sensul acesta.

Această măsură, de acordare a voucherelor de vacanță, pe lângă caracterul social – pentru că au beneficiat aproape un milion de oameni -, a avut o țintă precisă, și anume de a duce bani în sectorul turistic”, a declarat vineri ministrul demis al Turismului.