Decizia judecătoarei Lucy Koh conferă Apple un avantaj semnificativ în disputa juridică globală cu Samsung. Anterior Lucy Koh a respins cererea Apple privind interzicerea vânzării de tablete şi smartphone-uri Galaxy, însă s-a răzgândit după ce curtea de apel i-a cerut să reanalizeze cererea Apple.

"Deşi Samsung are dreptul de a concura, nu are dreptul de a concura în mod incorect, prin inundarea pieţei cu produse ilegale", se arată în decizia pronunţată marţi de judecătoarea Lucy Koh. Potrivit acesteia, Apple ar fi afectată în mod iremediabil dacă vânzarea de tablete Galaxy 10.1 ar continua.

Samsung s-a declarat decepţionat de decizie considerând că hotărârea reduce accesul consumatorilor americani la produse tehnologice superioare şi a anunţat că va lua toate măsurile legale necesare aflate la dispoziţia sa, dar totodată a adăugat că nu crede că decizia va avea un impact semnificativ asupra afacerilor sale.

Decizia de marţi nu este decizia definitivă în dosarul Android vs. Apple. În urmă cu o săptămână Apple a suferit o înfrângere serioasă când un judecător federal din Chicago a respins cererea Apple vizând interzicerea de smartphone-uri Motorola.

În primul trimestru al acestui an, Apple a vândut 13,6 milioane tablete iPad şi controlează 63% din piaţa globală, potrivit firmei de cercetare de piaţă Display Search. Comparativ, Samsung a vândut 1,6 milioane tablete, ceea ce înseamnă că grupul sud-coreean controlează 7,5% din piaţă. Analiştii estimează că piaţa globală a tabletelor media se va dubla în acest an până la 123,5 milioane unităţi.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/M1bkovoLXw4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres