Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a transmis duminică, în jurul orei 15:00, o informare privind problemele întâmpinate până în acel moment în procesul electoral.

De la începutul procesului de votare au fost înregistrate 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

„La nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne s-au primit 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări. Cu privire la alte 111 sesizări se efectuează în continuare cercetări”, a declarat Monica Dajbog la sediul MAI.

Amenzile date de oamenii legii se ridică la 38.000 de lei

Potrivit acesteia, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, fiind date 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

„Cele mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot”, a menţionat purtătorul de cuvânt al MAI.

În plus, a precizat Dajbog, se efectuează cercetări cu privire 37 de infracţiuni, precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot, transmite Agerpres.

„În ceea ce priveşte aglomerările care se înregistrează la intrarea în localurile de vot unde funcţionează mai multe secţii de votare, în scopul fluidizării, efectivele MAI au luat măsuri pentru organizarea unor culoare separate de acces pentru fiecare secţie de votare”, a spus Monica Dajbog.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea