Noul telefon mobil al celor de la Apple poartă amprenta lui Steve Jobs, care a decedat în luna octombrie a anului trecut. Se pare că Jobs a lucrat la designul acestui telefon mobil, conform unor surse din interiorul companiei.

Telefonul Apple va avea un ecran mai mare şi va fi mai subţire decât actuala generaţie, urmând ca acesta să funcţioneze şi în reţelele LTE (long-term evolution), conform analistului Gene Munster de la Piper Jaffray.

Faptul că Apple se pregăteşte să lanseze un nou terminal se observă în rezultatele financiare trimestriale ale companiei. Compania a înregistrat vânzari mai mici decât aşteptau analişti în ultimul trimestru care s-a încheiat în luna iunie. De asemenea, Apple a mărit cu 1,15 miliarde de dolari plăţile către furnizorii de componente, fapt ce indică că un nou produs urmează a fi introdus pe piaţă, conform lui Maynard Um, analist la Wells Fargo Securities.

Apple se luptă cu Samsung pentru supremaţia pe piaţa telefoanelor inteligente, estimată la 220 de miliarde de dolari. În timp ce Apple preferă să lanseze un terminal în fiecare an, sud-coreenii de la Samsung se bazează pe mai multe dispozitive, având o ofertă de preţ variată.