MacKenzie Scott, fosta soţie a miliardarului Jeff Bezos, cu o avere de 53 de miliarde de dolari după divorţul de fondatorul companiei Amazon, s-a căsătorit cu un profesor din Seattle, informează Reuters, trasmite Agerpres.

S-a căsătorit cu un profesor de chimie

Căsătoria ei cu Dan Jewett, profesor de chimie la un liceu din oraşul Seattle, a fost anunţată printr-un mesaj publicat pe site-ul fundaţiei de caritate The Giving Pledge. În acelaşi text, Dan Jewett afirmă că a semnat la rândul lui documentul prin care MacKenzie Scott se angaja să doneze în scopuri caritabile cea mai mare parte din averea moştenită în urma divorţului de Jeff Bezos.

Jeff Bezos şi MacKenzie Scott

MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, ocupă locul al 22-lea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 53 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Divorţul ei de miliardarul Jeff Bezos, pronunţat în 2019 după o căsnicie de 25 de ani, i-a adus 4% din acţiunile grupului Amazon.

În decembrie 2020, MacKenzie Scott a anunţat că va dona peste 4,1 miliarde de dolari în următoarele patru luni în beneficiul unor bănci de alimente şi fonduri specializate în ajutor de urgenţă în contextul pandemiei de COVID-19.

În 2020, ea a donat deja 1,7 miliarde de dolari unor organizaţii care susţin egalitatea rasială, drepturile persoanelor LGBTQ, sănătatea publică şi lupta împotriva schimbărilor climatice.

Campania The Giving Pledge a fost demarată în 2010 de magnatul media Warren Buffett alături de cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, şi de soţia acestuia, Melinda Gates, pentru a îi îndemna pe cei mai bogaţi oameni din lume să doneze mare parte din averile lor în scopuri caritabile.

MacKenzie a fost căsătorită cu Jeff Bezos din 1993 până în 2019. În 2014, ea a fondat organizația anti-bullying Bystander Revolution, unde ocupă funcția de director executiv. În 1993, MacKenzie s-a căsătorit cu Jeff Bezos, care ulterior a devenit fondatorul și CEO-ul Amazon, ceea ce i-a făcut cel mai bogat cuplu din lume.