Țara care are cei mai bogați oameni din lume. 1.000 de cetățeni sunt miliardari

Numărul miliardarilor din China a început să crească în ultima perioadă. În acest context, potrivit unui nou raport privind cei mai bogați oameni ai planetei China a devenit prima țară din lume cu peste 1.000 de miliardari.

Totodată, sursa citată mai precizează că în prezent, China și SUA găzduiesc peste jumătate din miliardarii planetei. După cele două mari puteri ale țării, în clasament sunt prezente India, Germania și Marea Britanie din punct de vedere al miliardarilor existenți, notează hotnews.ro. 

Deși pandemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel mondial din punct de vedere economi și sanitar, lista miliardarilor planetei s-a făcut mai lungă, după ce 412 noi nume au intrat în această categorie.

Maie xact, potrivit raportului Hurun Global Rich List 2021 publicat la începutul săptămânii trecute, lista miliardarilor lumii a adăugat în medie 8 noi persoane pe săptămână anul trecut, ducând numărul lor total la 3.228.

Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planeta

În prezent, topul celor mai bogați oameni de pe planetă îl are în frunte pe Elon Musk, fondatorul Tesla. El este urmat de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, iar de aici nume grele continuă.

Elon Musk (CEO-ul Tesla) – avere estimată la 197 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos (fondatorul Amazon )- avere de 189 de miliarde de dolari

Bernard Arnault (CEO-ul LMVF, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume)- avere estimată la 114 miliarde de dolari.

Bill Gates (fondatorul Microsoft) – avere de 110 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg (CEO-ul Facebook )- avere de 101 miliarde

Sursa citată mai precizează că în prezent, China are 259 de noi miliardari, numărul total al ultra-bogaților din această țară ajungând la 1.058. Totodată, potrivit raportului Hurun 70 de persoane din SUA și-au văzut averea trecând de borna de un miliard de dolari în 2020.

Cu toate acestea, numărul total al miliardarilor americani, adică 696 se menține cu mult în spatele Chinei, țară în care locuiesc o treime din totalul miliardarilor planetei.