Declarație surprinzătoare făcută marți de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia unei ceremonii desfășurată la Palatul Cotroceni, în cinstea multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin, decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost sunat de contracandidata sa, Viorica Dancilă, Klaus Iohannis a surprins pe toată lumea cu răspunsul său. Obiceiul de până acum spunea că învinsul în turul doi al alegerilor prezidențiale îl suna, de obicei, pe cel care a câștigat, pentru a-l felicita.

Or, jurnaliștii nu aveau informații despre o asemenea convorbire și l-au întrebat pe Klaus Iohannis cum au stat lucrurile în realitate. Președintele a confirmat însă că a fost sunat în cursul zilei de luni de Viorica Dăncilă, cu care a purtat o scurtă discuție.

”M-a sunat doamna Dăncilă ieri (luni – n.r.) pe la prânz și m-a felicitat”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat la Cotroceni după ce a obţinut peste 66,11 % din voturi. Diferenţa faţă de Viorica Dăncilă este de peste 3 milioane de voturi, după ce şefa PSD a obţinut 33,89 % din voturile românilor.

Prezența la vot la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2019 a fost, la închiderea urnelor, de 49,87%, ceea ce însemnă că peste 9 milioane de români au votat pentru a-şi alege preşedintele.