Christophe Dridi, șeful Dacia a declarat la o întâlnire cu presa că Dacia va lansa mai întâi modele hibride și apoi cele full-electric. Acesta a adăugat că modelul electric ar trebui să fie unul de oraș.

„Am văzut că au apărut multe ştiri despre Dacia electrică în ultima vreme. Sigur va exista o Dacia hibridă şi sigur va exista şi un model electric. Întrebarea este când va fi lansat acest model electric (…) O vom aduce când piaţa este pregătită”, spune Dridi, şeful Dacia.

„Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, a spus Dridi care a adăugat că va fi utilizată platforma pe care este construit și noul Clio, platformă care permite și construirea de hibride plug-in. ”Suntem parte a alianței și ne putem adapta rapid. Știți cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Așa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

Întrebat ce tip de caroserie ar fi cel mai potrivit pentru prima Dacie electrică, Dridi a spus că ar fi vorba de o maşină de mici dimensiuni, pentru circulaţia în marile oraşe. Acesta a precizat că nu are cum să dea detalii despre când va fi lansată maşina electrică şi nici despre ce fel de model va fi, scrie hotnews.ro. Dridi a spus că hibridele şi electricele Dacia vor respecta filozofia mărcii, în senul că vor fi la preţ acceptabil şi vor fi de calitate.

Un obstacol pentru Dacia în lansarea modelelor electrice ţine de preţ, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste preţurile actuale din gamă. Şeful Dacia spune însă că aceasta nu este o problemă şi că modelul nu va avea concurenţă.

Viitorul model electric de la Dacia va fi bazat pe modelul Renault K-ZE şi va fi un SUV mic de oraş cu autonomie de 200 km şi preţ de 15.000 euro înainte de aplicarea subvenţiilor.