Cel mai scump exponat prezentat la SIAB 2018 este Rolls-Royce Phantom. Cu un preț de bază, fără taxe, de circa 370.000 de euro, elegantul vehicul este dotat cu un propulsor V12 twin-turbo de 6.75 litri care dezvoltă 571 CP și 900 Nm. Pe lângă uzina de forță care animă acest veritabil apartament de lux pe roti, tehnologia mai mult sau mai puțin vizibilă, confortul și detaliile interioare și exterioare sunt de-a dreptul uimitoare. Conform oficialilor companiei, noul Phantom este cel mai avansat Rolls-Royce din punct de vedere tehnologic construit vreodată„

 

„Arhitectura luxului” din aluminiu, care stă la baza noului Phantom, este mai ușoară, mai rigidă, mai silențioasă și mai avansată din punct de vedere tehnologic. Anii de cercetare şi experienţă ai inginerilor companiei britanice deținută de grupul german BMW au asigurat echilibrul perfect între linia arhitecturală și proporțională a noului Rolls-Royce, oferind în același timp un nou nivel al senzaţiei de „carpetă magică”. Un detaliu important este evoluția neașteptată a programului Bespoke prin conceptul „The Gallery”. Acesta oferă doritorilor posibilitatea de a reinterpreta tabloul de bord după dorință. Proprietarii vor putea astfel să comande o operă de artă cu adevărat unică în universul extins al conceptului „The Gallery”, ce se va regăsi în spatele unui singur panou din sticlă în interiorul noului Phantom.

 

Dacă Rolls-Royce Phantom este cel mai scump, tot un model german prezent la SIAB 2018 se poate mândri cu titulatura „cel mai important”. Asta pentru că a ajuns în fața publicului din România la doar câteva ore după prezentarea sa, în premieră mondială, în China, cea mai mare piață din lume pentru acest model. Noul Volkswagen Touareg, căci depre acest vehicul este vorba, este foarte iubit și de români, iar acest „detaliu” este certificat de poziția României în clasamentul vânzărilor europene. Greu de crezut pentru mulți, țara noastră este a treia piață europeană pentru Touareg, după Germania și Marea Britanie. „Suntem onorați că am putut dezvălui publicului din România noul Touareg, țara noastră fiind a treia piață la nivel european în ceea ce privește vânzările acestui model. Cu această ocazie vom oferi clienților posibilitatea să își rezerve primii noul model, printr-o acțiune de «pre-sale», cu o configurație începând de la 42.990 euro cu motorizare V6 de 231 cp”, a declarat Bogdan Florea, brand manager al mărcii Volkswagen.

 

O altă mașină prezentă la SIAB care ascunde un detaliu important este BMW i8 Garage Italia. Cu un preț cu TVA de 186.933 de euro, vehiculul aflat în standul Automobile Bavaria face parte din ediția specială Garage Italia CrossFade Edition care a fost asamblată în doar 10 exemplare. Fiind disponibilă pentru comercializare, mașina poate transforma un român într-unul dintre cei doar zece proprietari ai acestei ediții speciale din întreaga lume.

Mai multe detalii despre vehiculele prezentate în acest an la SIAB puteți găsi pe www.capital.ro.

Foto: Răzvan Vălcăneațu