Compania e formată dintr-un grup de matematicieni, informaticieni şi psihologi şi în ultimii ani şi-a îndreptat atenţia spre domeniul de vizualizare a informaţiei.

Lumea este condusă de date. Cum am putea dezvălui informaţia într-o formă nouă, plină de înţeles? Dacă încetăm să gândim în structuri rigide şi ierarhii şi începem să gândim în relaţii şi asocieri putem vedea datele ca o reţea. Să ieşim din limite şi să ne imaginăm o metodă diferită de a prezenta datele, o nouă metodă de a naviga în date.

Vizualizarea dezvăluie topologia datelor într-o formă intuitivă. Navigarea este una modernă, folosind pan şi zoom, oferind căutări, selecţii şi filtre pentru a intra în profunzime în sub-seturi din date. Analiza permite identificarea grupurilor, trendurilor, dar şi posibilitatea de a descoperi informaţie neaşteptată în date.

Challenger Network Graph – este o aplicaţie de Facebook care permite vizualizarea prietenilor si a relatiilor dintre ei. Aplicaţia permite gruparea în funcţie de relaţiile de prietenie, oraşe, filme, cărţi sau muzica preferată. Sunt automat evidenţiaţi prietenii care au post-uri recente pe Facebook, iar folosind zoom-in – cu scroll de mouse se pot citi detalii depre aceştia.

Meurs Challenger for Twitter – este o aplicaţie care permite căutări pe Twitter, iar rezultatele sunt transformate într-o reţea care conţine tweet-uri, useri şi topic-uri. Aplicaţia grupează tweet-urile şi detectează topicuri importante. Se pot combina mai multe căutări într-o singură vizualizare oferind o vizualizare intuitivă de ansamblu.
Main multe informaţii:
Challenger Network Graph Meurs Challenger for Twitter