Economia Ungariei beneficiază din plin de atractivitatea pe care a avut-o până nu demult pentru investitori, în special pentru actorii mari din industria auto. Audi este de 18 ani la Gyor, iar Mercedes de abia a venit și are planuri mari. Preşedintele Audi a anunţat demararea unei investiţii de 900 milioane de euro pentru extinderea uzinei de la Gyor, urmând a fi create 2.100 de noi locuri de muncă.
"Premierul Viktor Orban a declarat recent că investiţia Audi va avea o contribuţie importantă la economia Ungariei, de până la 2% din PIB. Orban a adăugat că executivul va dezvolta educaţia şi alte servicii la Gyor pentru a sprijini investiţia Audi". Ce anume îți atrage atenția în acest paragraf? Pentru unguri Audi înseamnă 2% din PIB. În al doilea rând, promisiunea că statul lor va face investiții pentru a-i întâmpina.
Faptul că statul ungar a știut să-și țină promisiunile și investitorii aproape nu este dovedit numai de faptul că Audi dorește să se extindă ci și de faptul că și ceilalți nemți, de la Mercedes, au ales să se ducă tot la ei. Și asta după ce noi am știut să samsarii noștri imobiliari au știut să ridice prețurile cerute pentru terenuri când au auzit că nemții caută teren pentru uzină. Conform unor informații apărute atunci, se pare că guvernul Ungariei a dat gratuit terenul plus o serie de subvenții.
Ca să nu mai vorbim despre veșnic sensibila problemă pentru noi românii, cea a autostrăzilor: de la 267 de kilometri de autostradă în 1990, vecinii noștri au ajuns la 1.273 de kilometri în 2009. Adică de patru ori mai mult. Asta în condițiile în care România are 230.000 de kilometri pătrați, iar Ungaria de 2,5 ori mai puțin.
Sunt ungurii de admirat? Din punctul de vedere al modului în care au știut să-și țină aproape investitorii, chapeau, cum ar zice francezul!