Specialiștii nu recomandă proprietarilor de câini sau de pisici să introducă în alimentația acestora alimente precum pâinea, covrigii, biscuiţii sau gogoşile. Acestea pot fermenta în stomac, produc disconfort gastric şi duc la indigestii grave cu vărsături şi diaree, iar în cele mai rele cazuri, chiar pancreatită.

Deși unele pisici iubesc pâinea, în special când aceasta este trecută printr-un rest de grăsime, acest lucru nu îi va face deloc bine. Pâinea nu ar trebui să fie alegerea de bază nici în cazul pisicilor, dar nici al câinilor, fie ea şi combinată cu pateuri de ficat ori tocăniţe savuroase.

Pâinea baloneză, poate produce indigestii, iar animalul se va confrunta cu crampe, având nevoie să meargă afară. Pe de altă parte, contează și modul în care pâinea este consumată.

Medicii veterinari spun că în cazul în care un animal a consumat doar coaja de la pâine, nu există un pericol atât de mare, în contextul în care miezul de pâine are şanse mai mari să producă aciditate.

Animalele de companie nu au voie să consume pâine

Un pericol pentru animale îl reprezintă și produsele care conțin zahăr, sare și sunt coapte. Ele pot genera boli la stomac, ficat, dar și rinichi. Totodată, prezența stafidelor, usturoiului sau cepei în compoziție poate provoca anemie, vărsături, diaree.

Totodată, dacă există nuci în produsele de panificație, atunci este nevoie de o mai mare atenție deoarece conțin arginină, care, în cantități moderate, este utilă atât pentru pisici, cât și pentru câini, deoarece participă la sinteza ureei, stimulează secreția hormonului insulină și creșterea. Important este să citim ingredientele înainte.

Nici pastele nu sunt recomandate în alimentația câinilor sau a pisicilor. Animalele sunt carnivore, iar pastele nu le oferă niciun beneficiu, din contră, pot genera probleme grave.

Produsele care au la bază făină conțin carbohidraț complcș, ar un exces poate duce la obezitatea unui animal sau la apariția unor boli conexe. Astfel, se reconadă hrănirea anmalelor cu carne, care conține nutrienți și substanțe nutritive, dar și legume.

De menționat este faptul că în cazul pisicilor care consumă în mod regulat produse din făină, în timp, se  poate observa creșterea în greutate, probleme cu rinichii și inima, pierderea părului, pierderea dinților, afectarea funcției de reproducere, letargie, apariția constipației sau diareei.