Pandemia de coronavirus nu s-a terminat încă. În acest context, Guvernul suedez a prelungit joi recomandarea ca piscinele publice, centrele sportive în spaţiu închis şi muzeele să rămână închise până la data de 7 martie.

Scopul principal este limitarea răspândirii coronavirusului, pe fondul temerilor legate de un al treilea val epidemic, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Premierul Suediei a oferit și el o serie de declarații. El susține că scăderea numărului de pacienți de la ATI. încetat și consideră că este posibil să apară și al treilea val al pandemiei.

‘În multe locuri din ţară, scăderea numărului de pacienţi aflaţi la terapie intensivă a încetat’, a afirmat premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

‘Evaluarea Agenţiei de Sănătate este că riscul unui al treilea val este semnificativ. Trebuie să-l tratăm cu seriozitate’, a adăugat el.

De menționat este faptul că în Suedia au crescut îngrijorările în ultimele zile în privinţa unui al treilea val de epidemie, cauzate de o nouă creştere a ratei de infectări, după o diminuare înregistrată la finalul anului trecut.

Pandemia de coronavirus în România

Și în România pandemia continuă să facă victime. Potrivit datelor publicate joi de GCS, până la data de 18 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 771.843 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Sursa citată mai precizează că 717.179 de pacienți au fost declarați vindecați. În ceea ce privește numărul deceselor, până joi, 19.659 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.02.2021 (10:00) – 18.02.2021 (10:00) au fost raportate 71 de decese (43 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani.

69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.