Rusia ar putea folosi armele nucleare pentru a împiedica SUA să o învingă

În prezent, experții militari din Rusia dezvoltă o „formă promițătoare de aplicare strategică” a forțelor armate prin operațiunea forțelor strategice de descurajare, care implică, printre altele, utilizarea armelor nucleare.

Informația respectivă a apărut într-un articol semnat de generalul locotenent Igor Fazletdinov (prim-comandantului adjunct al Forțelor de Rachete Strategice Ruse) și de colonelul în retragere Vladimir Lumpov, publicat în revista rusească „Gândirea militară” (revistă lansată de Ministerul Apărării din Rusia).

Igor Fazletdinov și Vladimir Lumpov sunt convinși că Statele Unite ale Americii și aliații săi „au determinat vectorul agresiv al politicii lor externe”. Cei doi presupun că SUA lucrează la „concepte extrem de agresive pentru crearea unor componente fundamental noi ale forțelor armate” și consideră că Rusia este principalul lor adversar.

Potrivit lor, scopul principal al politicii militare din SUA este „eliminarea militaro-politică sau fizică a unui regim nedorit, păstrând în același timp resursele teritoriale, prime, de producție și umane ale țării”.

SUA intenționează să învingă Rusia prin operațiuni strategice globale multi-sfere

Cei doi au precizat, totodată, că Statele Unite ale Americii intenționează „să învingă” Rusia prin „operațiuni strategice (globale) multi-sfere”. Scopul final al SUA ar fi distrugerea potențialului nuclear al Rusiei.

„Principalele mijloace și instrumente pentru a contracara încercările de a pune în aplicare planurile agresive ale Pentagonului. Experții militari interni au în vedere și dezvoltă în mod activ o formă promițătoare de utilizare strategică a Forțelor Armate Ruse: operarea forțelor strategice de descurajare”, scrie în acel articol.

Printre obiectivele noii operațiuni ale Rusiei se numără:

  • respingerea unui atac aerospațial din partea Statelor Unite și a NATO, prevenind pierderea potențialului disuasiv al Federației Ruse în zonele de desfășurare;
  • suprimarea sistemului american de apărare antirachetă și prevenirea pierderilor rusești în spațiul aerospațial peste cele permise;
  • provocarea unor ‘daune inacceptabile’ agresorului cu ajutorul potențialului nuclear conservat al Federației Ruse.

Rusia va reactiva Tratatul START cu o singură condiție

Vă amintim că miercuri, 1 martie 2023, Guvernul de la Moscova a anunțat că NU va reactiva Tratatul START, suspendat recent de către Vladimir Putin, până când Statele Unite ale Americii nu își vor schimba abordarea cu privire la războiul din Ucraina.

„Până când Statele Unite nu îşi schimbă comportamentul, până nu vedem semnale privind o abordare a logicii comune în ceea ce fac în relaţia cu Ucraina, nu vedem nicio şansă ca decizia de suspendare a Tratatului Noul START să fie revizuită sau reexaminată”, a afirmat, miercuri, Sergei Riabkov, adjunct al ministrului Afacerilor Externe din Rusia.

„Sunt nevoit să anunţ astăzi că Rusia suspendă participarea la Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic. Elitele din Occident nu îşi ascund obiectivele. Dar nu au cum să nu înțeleagă faptul că este imposibil să învingă Rusia pe câmpul de luptă”, a zis, săptămâna trecută, Vladimir Putin.

Legea care validează suspendarea acestui tratat a fost promulgată în cursul zilei de marți, 28 februarie 2023.