Un studiu recent arată că persoanele care beau mai mult de cinci pahare de vin roșu pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contracta noul coronavirus. Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care poate inhiba efectul virușilor precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator.

Băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă, arată Antena 3.

Berea și cidrul nu au însă același efect ca vinul

Băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a lua COVID, indiferent de cât de mult au consumat.

Cifrele din baza de date britanică UK Biobank au fost analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China, arată publicația britanică The Daily Mail.

Valoarea nutritivă a vinului roșu

Vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale – chiar dacă acestea sunt prezente în cantități mici:

Potasiu – acesta ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteză acidului proteic și nucleic, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen;

Fosfor – acesta ajută la transformarea mâncării ingerate în energie. Fosforul ajută, de asemenea, funcția renală, multiplicare celulară, metabolismul și susține contracțiile musculare ale inimii;

Colină – ajută la menținerea sănătății generale;

Fluor – este un mineral care poate preveni apariția cariilor și menține smalțul dinților puternic;

Beneficiile vinului roșu asupra sănătății

Fumatul  afectează în mod semnificativ capacitatea vaselor de sânge de a se relaxa în mod natural. Vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului – stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptușeală împotriva frictiunii vaselor limfatice, de sânge și inima.

Noile cercetări arată că vinul roșu conține melatonina. Melatonina ajută la reglarea ceasului biologic, așadar, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.

Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce înseamnă că are proprietăți antiîmbatranire și anticancerigene.