Cercetări extrem de importante şi elocvente pentru toată lumea. Specialiştii vin cu date extrem de importante şi îngrijorătoare în acelaşi timp. Pragul dintre persoanele tinere și cele de vârstă medie se estompează.

Studiu important al specialiştilor

Speranța de viață și modul de viață sănătos pot păstra frumusețea omului într-atît, încît acesta nu va arăta de vîrsta lui. În legătură cu acest fapt unii cercetători cred că vîrsta medie nu trebuie să fie luată în calul începînd de la 41 de ani, ci de la 53.

Omul poate fi clasificat în categoria de „vîrstă medie” pentru un pui de somn după-amiaza, preferința pentru confort, dar şi din cauza problemelor de spate, dorinței de a-şi petrece seara în linişte, la domiciliu.

Studiul realizat la solicitarea Benenden Health a demonstrat că aproape jumătate din oamenii trecuţi de 50 ani cred că ei nu au atins încă vîrsta medie, în timp ce trei sferturi au declarat că simt acum un decalaj mai mic între grupele de vîrstă.

Opt din zece oameni nu au putut să definească deodată în mod clar intervalul „vârstei medii”, considerînd că aceasta nu este o stare de spirit, ci o condiție fizică.

„Britanicii au trecut, din fericire, de conceptul tradițional de „vârstă medie”, deoarece limitele acesteia au devenit neclare, cum pot fi clasificaţi cei tineri, dar bătrînii”, ‒ se spune în raportul Benenden Health.

Potrivit acestora, o serie de factori, inclusiv, un stil de viață mai sănătos, dar și mai activ înseamnă că oamenii îşi schimbă atitudinea cu vîrsta faţă de deprinderi. În acest sens, experții consideră că termenul de „vîrstă medie” îşi pierde tot mai mult din valoare.