În topul pericolelor de care se simt ameninţaţi şoferii în timpul iernii se află tamponările în trafic din cauza gheţii şi a zăpezii (81,6%), nesiguranţa locului de parcare (8%), defectarea maşinii din cauza frigului şi a îngheţului (6,7%), dar şi avarierea maşinii din cauza greutăţii zăpezii şi a ţurţurilor care cad de pe clădiri (2,6%).
Acestea sunt concluziile unui studiu recent, la care au participat peste 3.320 de respondenţi, comandat de Generali Romania cu ocazia lansării unei noi campanii promoţionale privind asigurarea CASCO.
Dintre respondenţii care au participat la studiu, 70% folosesc maşina în fiecare zi, în timp ce aproape 13% evită să circule cu autovehiculul iarna din cauza aglomeraţiei şi pericolelor. 10% dintre şoferi spun că în acest anotimp apelează la maşină doar în weekend.
Şoferii consideră că, pe timp de iarnă, maşina lor are nevoie de achiziţii speciale, de aceea 80% trec pe lista de cumpărături anvelopele de iarnă, iar 15,5% îşi cumpără kit pentru a-şi putea deszăpezi maşina (racletă, nisip, lanţuri, lopată). Majoritatea respondenţilor cred că traficul pe timp de iarnă este mult mai periculos, însă cei mai mulţi dintre ei (peste 86%) consideră că o asigurare CASCO este la fel de folositoare în tot timpul anului. Doar 13% cred că aceasta este mai utilă pe timp de iarnă, deoarece în acest anotimp autovehiculele sunt expuse la mai multe pericole decât în alte anotimpuri.
În perioada 1 decembrie 2012 – 31 ianuarie 2013, Generali Romania desfăşoară o campanie promoţională CASCO All Inclusive, prin care clienţii vor primi beneficii suplimentare ataşate poliţei CASCO, dar şi rovinieta valabilă timp de un an.