RomTelecom va incheia un contract de barter cu Deutsche Telekom, prin care va achita contravaloarea echipamentelor VocalTec, deoarece pentru aceasta investitie nu s-au alocat resurse financiare de catre operatorul roman. RomTelecom spera ca serviciile VoIP (Voice over Internet Protocol) vor atrage mai multi clienti pe segmentul convorbirilor internationale, in perspectiva liberalizarii pietei de profil, incepand cu 1 ianuarie 2003.

Graficul saptamanii: Campionii traficului pe internet

Noile masuratori realizate de Nielsen/NetRatings au aratat cifre foarte ridicate de trafic pentru Microsoft, Yahoo! si AOL in luna octombrie a acestui an. Informatiile si analiza asupra masurarii audientei pe care se bazeaza studiul realizat de Nielsen/NetRatings iau in calcul fiecare accesare realizata de catre utilizatorii de Internet, care este cronometrata de un instrument instalat pe computere individuale. Cu un numar de 38,3 milioane de utilizatori, paginile guvernamentale se situeaza in clasament dupa principalele grupuri online din lume – AOL Time Warner, Microsoft si Yahoo! – si depasesc performantele celui mai renumit motor de cautare online – Google (37,7 milioane de utilizatori) si pe cele ale site-urilor care realizeaza tranzactii comerciale, printre cele mai importante fiind grupul spaniol Terra Lycos (37,03 milioane), Amazon (33,98 milioane) si eBay (32,48 milioane). (Florin Voicu)

Softul saptamanii: Instrumentele SafeClean

Deseori, programele pentru instalarea de software sau shareware lasa in urma lor multe fisiere temporare. Poate fi o adevarata pacoste sa cureti toate aceste programe, insa SafeClean este un instrument care poate face toata aceasta munca in locul tau. Programul curata directorul Windows Temp si fisierul de istoric al Internetului si este bazat pe reguli predefinite care pot fi adaptate cerintelor tale. Programul poate usor identifica legaturile si scurtaturile care nu functioneaza si fisierele de informatii „orfane”, ale caror programe au fost dezinstalate sau sterse. Exista optiunea de a sterge fisierele nedorite, de a le comprima pentru a economisi spatiu sau de a le muta intr-o noua locatie pentru siguranta, pana cand esti gata sa le stergi. Il puteti lua de la: https://www.pcworld.com/downloads/file_download/0,fid,22386,fileidx,1,00.asp.