Fuziune intre Ziare.com si RomaniaUSA.com
Providerul de informatii Ziare.com, Inc. si RomaniaUSA.com Partners, companie specializata in comert electronic, se vor unifica in scopul diversificarii serviciilor oferite comunitatilor romanesti. Compania rezultata va pastra titulatura Ziare.com si va avea sediul in Silicon Valley. Prin aceasta fuziune vizitatorii vor beneficia de o gama variata de produse, precum servicii telefonice, un motor rapid de cautare pe Internet si, bineinteles, un magazin electronic. Ziare Inc., infiintata in anul 1994, este una dintre primele companii care si-a propus diseminarea de informatii catre romanii de pretutindeni. Site-urile sale Ziare.com, AloRomania.com si portalul Linkuri.com atrag peste 12.000 de vizitatori unici in fiecare zi. Prin site-urile Scrisori.com si Teora.ro, RomaniaUSA este liderul proliferarii publicatiilor romanesti pe Internet.

Primul serviciu complet de informatie legislativa prin WAP
EON Programming este prima companie producatoare de software din Romania care pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu complet de informare legislativa prin tehnologie WAP. Accesul este gratuit, iar modul de lucru este facil; practic, de pe orice telefon mobil compatibil WAP se acceseaza pagina www.eon.ro/wap, de unde se pot face interogari in baza de date in domeniile legislativ, comercial sau juridic. Optiunea „Noutati Legislative” ofera posibilitatea vizualizarii titlurilor din ultimele sapte zile sau a celor publicate in ultimele sapte numere ale Monitorului Oficial al Romaniei. Compania EON Programming este specializata pe servicii de acest gen, avand lansate pe piata produse precum Agenda Legislativa, Breviar Legislativ si Tarif Vamal.

Utilizatorii de internet din Europa de Est
Conform unui studiu realizat de compania Mediaresearch si citat de eMarketer, Romania se situeaza pe locul patru in Europa de Est, cu 1,3 milioane de utilizatori ai Internetului. Dupa numarul de utilizatori raportat la totalul populatiei, tara noastra ocupa locul al zecelea, cu o rata de 7% la nivelul intregii populatii, primul loc fiind ocupat de Slovenia, cu o rata de 37% (600.000 de utilizatori). In ceea ce priveste paginile de web in limba romana, acestea detin o pondere de doar 0,05% din totalul paginilor existente pe Internet.

Ecologistii impotriva AOL
Ecologistii intentioneaza sa atraga
atentia asupra a ceea ce ei considera „risipa de resurse facute de AOL”. Este vorba de milioanele de CD-ROM-uri promotionale distribuite aleator de catre advertiserii companiei. Autorii protestului declara ca nu au nimic impotriva nimanui, ci doresc doar stoparea actiunii publicitare prin care milioane de americani primesc prin posta CD-uri pe care nu le-au solicitat. Ecologistii intentioneaza sa adune un milion din aceste CD-uri, pe care sa le duca in fata sediului AOL. In acest scop, au creat chiar o adresa la care cei interesati sa trimita CD-urile primite. Actiunea a demarat modest, pana in prezent fiind stranse doar 27 de CD-uri, dar initiatorii sunt in continuare optimisti.

Intel a lansat noul procesor Pentium 4
Corporatia Intel a lansat, la inceputul saptamanii trecute, noul procesor Intel Pentium 4 la 2 GHz. Fiind cele mai performante sisteme desktop microprocesor din lume, sistemele bazate pe procesorul Pentium 4 sunt proiectate pentru a satisface nevoile unei plaje foarte largi de utilizatori. Sistemele care functioneaza cu acest procesor ofera performante maxime pentru procesarea digitala audio-video si prezentarea de grafica 3D. Sloturile de memorie duala SDRAM ale chipset-ului Pentium 4 fac posibila manevrarea a pana la 3,2 gigabytes de informatie pe secunda. Partea cea mai interesanta este insa legata de pret. Datorita noilor tehnologii, noile procesoare vor fi puse in vanzare la preturi accesibile. In ceea ce priveste actualul Pentium 4 la 2 GHz, pretul ajunge la 562 de dolari la un volum de cumparare de 1.000 de unitati. Din punctul de vedere al soft-urilor ce vor putea fi rulate pe procesorul de 2 GHz, oficialii Intel nu-si fac probleme. „Procesoarele Pentium 4 inregistreaza o evolutie ascendenta, intrucat furnizorii de software creeaza noi aplicatii care sa ruleze pe sisteme echipate cu aceste procesoare, iar producatorii de calculatoare vor oferi o varietate de sisteme bazate pe procesoarele Pentium 4 la un pret mai mic de 1.000 de dolari”, a declarat la conferinta de presa Louis Burns, vicepresedinte si general manager al Intel Desktop Platform Group.