Hacker care si-a schimbat naravul
Compania [email protected] si-a intarit securitatea on-line, dupa ce un hacker a descoperit un punct slab prin care se putea accesa reteaua.
Compania l-a recompensat pe hacker, cunoscut sub numele de „Adrien Lamo”, pentru ca le-a semnalat „gaura” din retea fara sa profite de ea. Lamo a contactat compania cu doua luni in urma, dupa ce a gasit un server care putea fi folosit de hackeri pentru a intra in retea. Printre datele care ar fi putut fi accesate, era si o baza de date a utilizatorilor, de unde se putea afla chiar si adresa acestora, a declarat un reprezentant [email protected]
In orice caz, in acea baza de date nu erau disponibile informatii despre cartile de credit ale utilizatorilor, si datorita interventiei lui Lamo nici o informatie nu a fost expusa, a afirmat Londonne Corder, reprezentant [email protected], si o astfel de colaborare a unei companii cu un hacker pentru intarirea securitatii unei retele este destul de rara.

Un nou procesor, Itanium
Hewlett-Packard a anuntat ca va lansa trei sisteme construite cu procesoare Itanium, prin aceasta ei demonstrandu-si increderea in tehnologia pe 32 de biti de la Intel.
Statia de lucru i2000 care va fi disponibila intr-o configuratie cu unul sau doua procesoare, iar serverul rx4610 cu pana la patru procesoare.
Statia de lucru va fi lansata in 11 iunie, serverul rx9610 in august. Compaq,
Dell si IBM nu se lasa mai prejos, anuntand si ei sisteme pe baza procesorului Itanium.