Hidroelectrica se informatizeaza. Sistemul informatic EMSYS, destinat activitatilor de conducere, planificare, productie, comerciala si financiar-contabila a unei firme, va fi utilizat si de societatea Hidroelectrica. Sistemul a fost adaptat in intregime legislatiei si practicii economice romanesti. Utilizarea acestui sistem informatic va permite urmarirea activitatii societatii ca proces continuu in timp real, pe baza de proiecte, bugete, jurnale de bord si centre de profit, si va permite reflectarea si modelarea fenomenelor economice.

Software de la Motorola. Motorola a inaugurat Centrul Motorola de Dezvoltare de Software pentru procesoare de semnale digitale din Romania. Principala activitate a centrului va fi crearea de software de aplicatii pentru procesoarele de semnale digitale (DSP) folosite pentru echipamentele de comunicatii fixe si mobile. In noul centru vor lucra 15 ingineri de software romani. „Noul centru va pune la punct tehnologie pentru o piata in expansiune, care se apreciaza ca va depasi suma de 18 miliarde de dolari in anul 2004”, a afirmat ambasadorul Statelor Unite in Romania, James Rosapepe.

BUHIX de la RNC si ICI. BUHIX este o facilitate pentru interconectarea furnizorilor de servicii Internet din Romania. Scopul principal al acestui serviciu este de a preveni ca traficul intre utilizatorii din Romania sa circule pe linii internationale. Amplasarea la ICI ofera acces facil la numele serverelor pentru domeniul „.ro”. Printre membrii actuali ai BUHIX sunt: KappaNet; RoEduNet; Fx; DNT; Mediasat; Mediafax; Starnets; MobilRom.