CEO-ul Apple a apărut pentru prima oară în ultimul an în public, după operaţia de transplant de ficat la care a fost supus în urmă cu 5 luni.

În prezent, Steva Jobs şi-a reluat activitatea part time, suficient pentru a transforma un mare eveniment de lansare de produse Apple din San Francisco într-o conferinţă despre omul din spatele brandului. Executivul în vârstă de 54 de ani şi-a surprins fanii printr-o atitudine sportivă şi sănătoasă, deşi a pierdult cateva kilograme în timpul perioadei de convalescenţă.

„Am ficatul unui tânăr de 20 şi ceva de ani care a murit într-un accident de maşină şi care a fost suficient de generos să-şi doneze organele”, a spus Jobs la conferinţă. „Nu aş fi fost azi aici fără această generozitate şi sper că oricare dintre noi să fim la fel de generoşi şi să ne donăm organele în caz de accident”, a completat starul IT.

Ficatul lui Jobs influenţează bursa

Problemele de sănătate ale lui Steve Jobs, care au intrat în atenţia media începând cu anunţul din august 2004 că i-a fost înlăturată o tumoare canceroasă, de atunci trecând prin diferite stadii ale acestei boli. Atenţia specială de care se bucură sănătatea omului de afaceri e legată de importanţa sa în cadrul companiei Cupertino, California, unde este co-fondator din 1976 alături de Steve Wozniak.

Pe 5 ianuarie 2009 Jobs a spus într-o declaraţie de presă că suferă de o dereglare hormonală al cărui remediu e „simplu şi eficient”, dar 9 zile mai târziu a făcut completarea că starea sa de sănătate este „mai complexă decât s-a crezut iniţial”, declaraţie care provocat o scădere a acţiunilor Apple.