Directorul general al Apple, Steve Jobs, aflat în concediu medical de la începutul anului 2009, va reveni la conducerea companiei la sfârşitul lunii iunie, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Informaţia privind revenirea lui Jobs a apărut înaintea conferinţei Worldwide Developer Conference care va fi organizată luni de Apple, la San Francisco, potrivit Mediafax.

În 2008, Jobs a prezentat la această conferinţă aparatul 3G iPhone, dar analiştii nu se aşteaptă ca el să participe la evenimentul din acest an.

Jobs, în vârstă de 54 de ani, a anunţat în ianuarie că va reveni la muncă la sfârşitul lunii iunie, iar reprezentanţi ai companiei au afirmat în repetate rânduri că el a continuat să se implice în deciziile strategice.

Un purtător de cuvânt al Apple nu a putut fi contactat pentru informaţii.

Revenirea lui Jobs = lansarea unui nou produs

Unii analişti şi investitori au fost îngrijoraţi că Jobs, care a suferit de cancer pancreatic, ar putea să nu îşi mai reia funcţia, dacă starea sa de sănătate nu se îmbunătăţeşte.

Două persoane care au relaţii de afaceri cu Apple au afirmat că au fost informaţi de către conducerea acestei companii că se doreşte coordonarea revenirii lui Jobs cu lansarea unui produs sau un eveniment public.

Jobs este unul dintre fondatorii Apple, în 1976. După un conflict cu membrii conducerii, Jobs a plecat din companie în 1985, dar a revenit în 1997, într-o perioadă în care Apple era în dificultate.

Jobs a lansat conceptul computerelor multifuncţionale şi a aparatelor iPod şi iPhone, contribuind astfel la revenirea la succes a Apple.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Apple lansează versiunea low-cost a iPhone.