Despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru un nou mandat, el a afirmat că PNL monitorizează cele 10 puncte transmise primarului şi în august când expiră cele şase luni, vor lua o decizie.

Stelian Bujduveanu a precizat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că sunt mai multe sondaje, unele comandate chiar de PNL, în care partidul este undeva peste 17%.

Liberalii se aşteaptă la un scor de peste 20% la alegerile din 2024

”Urmează să dăm testul final în 2024. Ne aşteptăm la un scor de peste 20%, cu siguranţă nu dorim să repetăm greşeala din 2013, aceea de a ne găsi alegerile nepregătiţi, fără un candidat la Capitală”, a arătat el.

Bujduveanu a menţionat că există mai multe scenarii, dar PNL cu siguranţă poate genera candidaţi pe sectoarele Capitalei şi chiar la primăria Capitalei.

”Dacă se va merge într-o alianţă, urmează să se decidă în funcţie de conjunctura politică şi decizia va fi la conducerea PNL. Este prea devreme, avem un candidat la sectorul 6 pe care îl vom susţine, mai departe rămâne de văzut cine va sta cel mai bine în sondaje, ca persoane”, a menţionat Bujduveanu.

El a anunţat că PNL urmează să definitiveze cum se va candida, şi partidul cu siguranţă are oameni care să poată candida fie la Primăria Capitalei, fie la sectoare.

Despre susţinerea lui Nicuşor Dan pentru al doilea mandat, Stelian Bujduveanu a amintit că PNL a lansat cele 10 teme pentru primarul Capitalei.

”Le monitorizăm, în funcţie de prestaţia primarului vom face o comunicare publică dacă vom susţine în continuare acest proiect”, a arătat Stelian Bujduveanu, precizând că termenul expiră la finalul lunii august.

Nicuşor Dan: Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu

Primarul Nicuşor Dan a declarat pe la jumătatea lunii aprilie că este interesat să candideze pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, afirmând că nu vede o altă persoană „care să reuşească să se opună mafiei imobiliare”.

„Alegerile vor fi peste mai mult de un an şi jumătate, undeva în septembrie, octombrie, poate şi mai târziu. În momentul de faţă, există o coaliţie cu PNL, USR, PMP care funcţionează, cu scârţâielile inerente oricărei coaliţii şi pe care nu mă străduiesc să le amplific, dimpotrivă, încerc să le mediez.

Mă interesează să candidez din nou, pentru că în administraţie lucrurile durează uneori şi patru, cinci ani şi abia mai târziu vezi rezultatul la ceea ce ai început. Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis. Susţinerea o să o vedem în momentul acela.

Până atunci eu sunt bucuros că mulţi oameni au înţeles că Bucureştiul are nevoie de o direcţie şi are nevoie de a aşeza lucrurile înainte. Să pui pomişori şi semafoare fără nicio direcţie e uşor, dar să dai o direcţie unui oraş care nu a avut asta e mai greu”, a declarat Nicuşor Dan la Euronews România.