Aceste cheltuieli sunt suportate în totalitate de către Poșta și vor fi împărțite proporțional cu participarea, astfel că Fondul Proprietatea va avea profitul diminuat ca și la privatizarea Romtelecom, explică secretarul de stat.
Acționarul minoritar ce va fi ales de consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi o casă de avocatură va avea maxim 31% din acțiunile companiei.
Compania nu va fi vândută, spune Fecioru, pentru că este vorba de privatizare prin majorarea capitalului social iar statul va deține minim 51% din acțiuni: “vom merge pe legea privatizării prin care eu, ca și ministru, împreună cu Fondul Proprietatea, de comun acord, am hotărât să formăm un comitet prin care să demarăm procedura cu investitor strategic”.
Până la data de 20 ianuarie ar trebui să fie selectat consorţiul şi compania care va stabili valoarea companiei.
Printr-un comunicat de presă, MinisterulComunicațiilor, a anunțat aprobarea în guvern a  Memorandumului ce a avut ca subiect “redresarea economică şi managerială a Companiei Naţionale Poşta Română SA prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni acţionar minoritar”

Repoziționarea acțiunilor Poștei Române

Statul-minin 51%
FondulProprietatea- minin 17%
Investitorul strategic- maxim 33%

Sursa: MCSI