Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Națională Poşta Română S.A.. Acest demers reprezintă atât o investiție majoră, cât și una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului național de servicii poștale de a se reinventa pe termen mediu și lung.   

„Poșta Română este o companie de interes național, atât din punct de vedere al serviciilor prestate, cât și din perspectiva reprezentativității structurilor teritoriale din mediul rural și urban, motiv pentru care ne-am canalizat toată atenția și toate resursele pentru redresarea acesteia. Un efort substanțial în acest demers a venit din partea Executivului României, care a aprobat majorarea capitalului social al unei companii strategice. Iată că promisiunea de redresare a Poștei Române a devenit realitate”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale. 

Majorarea capitalului social de către statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, este în cuantum de 170.000.000 lei. Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deținute în societate (170.000.000 acțiuni acționarului majoritar și 56.666.667 acțiuni acționarului minoritar). 

„Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, iar reconfirmarea susţinerii, din partea statului român, reprezintă un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajaţi pe care îi are compania. De asemenea, această capitalizare este o investiţie de încredere în capacitatea companiei de a redeveni puternică şi profitabilă. Mă bucur că m-am alăturat echipei Poştei Române în acest moment deosebit pentru companie”, a declarat Costin Tudor, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română S.A.