rememorat anii de nastere a monedei nationale si cresterea acesteia de-a lungul vremurilor. Asta fusese stabilit in programul serii si Isarescu s-a conformat. Talentul sau de povestitor ar putea sa-l faca invidios pe Florian Pittis de la „Teleenciclopedia” si, daca n-ar avea functia pe care o are, cu siguranta la ora cand scriem aceste randuri Mugur Isarescu ar fi avut deja semnat un contract cu vreun producator de la Discovery. In cele douazeci de minute cat a prezentat istoria leului, guvernatorul a facut dese referiri la Muzeul din cadrul institutiei pe care o conduce. Sa luam aceste referiri ca pe o sugestie de a vizita muzeul, mai cu seama daca vreo agentie de publicitate va incerca sa concureze in viitor cu o campanie ca cea de la Muzeul Antipa.Cand Isarescu era gata sa inece in plictiseala auditoriul cu valurile melancolice ale istoriei leului, Bogdan Baltazar, fost presedinte BRD si actual consultant pe probleme de finantari, l-a readus cu picioarele pe uscat, comparandu-l pe vechiul sau prieten Mugur, pastrand proportiile, cu Alan Greenspan, presedintele Bancii Centrale a Statelor Unite.Anul acesta, spectacolul Oskar Capital a avut drept concept denominarea leului, evenimentul care va marca anul 2005. De asemenea, editia 2004 a punctat zece ani de cand revista Capital premiaza excelenta in lumea de afaceri romaneasca. Daca nu ne insala memoria (uite ca ar trebui sa avem si noi un muzeu!), sunt cele mai longevive premii date de vreo publicatie economica dupa ’89. Spectacolul prezentat de Dana Deac si Emil Hurezeanu a fost sponsorizat de UPM, Philip Morris si Casa de Moda Romanita. Tot „o pagina de istorie” l-a constituit „filmul documentar” produs de Odyssey despre evolutia Premiilor Oskar Capital, material care, pe langa valoarea sentimentala, poate sta drept marturie a succesului si a importantei de care acestea s-au bucurat in randul oamenilor de afaceri. Filmul ne-a aratat ca trofeele Oskar Capital sunt pastrate cu mare grija de castigatori, pe birouri, la vedere, sterse de praf si lustruite. Consecventa acestor distinctii este pastrata si in trofeul acordat, o statueta realizata in urma cu un deceniu de artistul plastic George Dragomir.

INVESTITIA ANULUI
Radu Ene, consultant Celestica „Suntem onorati de premiul primit din partea revistei Capital. El este o recunoastere a efortului facut in decursul ultimului an si jumatate pentru pregatirea investitiei companiei canadiene in Romania. Noi consideram ca am facut tot ce trebuia, iar, ca dovada, pana in aprilie 2005 se va finaliza prima parte a investitiei, pentru care au fost alocate 25 mil. USD din totalul de 100 la cat se ridica intregul proiect. Celestica va produce, in fabrica amplasata la Bors, subansambluri electronice pentru industria IT&C”.

BANCA ANULUI
Elena Petculescu, presedinte Banc Post „Ma bucur sa luam pentru a doua oara premiul pentru „Banca Anului Oskar Capital”, cu atat mai mult cu cat primul premiu l-am luat in primii ani in care revista a inceput aceasta editie a premiilor pentru institutiile financiare. Pentru Banc Post, anul 2004 a fost presarat cu mari provocari. In prima jumatate a anului, profitul a fost cat cel al intregului an 2003. In ultimul an, practic, ne-am dublat business-ul. Exista o evolutie clara a bancii, iar rezultatele sunt pe masura.”

OMUL DE AFACERI AL ANULUI
Jean Valvis, presedinte La Dorna „Datorita companiei pe care am creat-o, laptele romanesc isi va recastiga renumele de cel mai curat lapte ecologic. Am reusit sa pun la punct un sistem care ne permite o dezvoltare sigura si o expansiune in afara tarii. Tinta noastra sunt tarile occidentale, dar suntem siguri ca vom reusi sa ne mentinem in top si in Romania. Premiul obtinut anul acesta din partea revistei Capital ne onoreaza: este o recunoastere a performantei, dar si o confirmare ca grupul La Dorna este pe drumul cel bun.”

MANAGERUL ANULUI
Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia Renault. „Gestul revistei Capital de a-mi acorda acest premiu are o conotatie speciala pentru mine. In primul rand, pentru ca este acordat de o revista economica si de un juriu de prima clasa. In al doilea rand, pentru ca nu cred ca acest premiu a fost acordat doar pentru anul 2004, ci pentru o perioada mai lunga. Pana in anul 2008, ma voi ocupa in special de dezvoltarea retelei de furnizori pentru Dacia Renault, de cresterea gradului de integrare si a numarului de locuri salarizate decent.”

Speranta anului

Cristina Batlan, coproprietara grupului de firme Musette, unde detine functia de director executiv. „Suntem impresionati si totodata mandri de primirea acestui premiu. Oskar Capital este primul premiu important pe care l-am obtinut. Este mandria firmei, a echipei extraordinare pe care o conduc, impreuna cu sotul meu. Acest premiu ne impulsioneaza si mai mult in identificarea locului nostru printre producatorii de incaltaminte sofisticata si de lux de pe piata externa, acesta fiind obiectivul nostru principal in 2005”.