La această ediţie, România a fost reprezentată de două echipe DeviceHub, care a câştigat marele premiu şi Clepsisoft. Devicehub este o platformă care oferă acces dispozitivelor în cloud. Ionuţ Cotoi, 30 ani şi Constantin Crăciun, 30 ani, vor cu să asigure cu DeviceHub legătura dintre toate dispozitivele şi cloud. Cei doi au primit 5.000 de euro, dar pentru dezvoltarea afacerii au nevoie de cel puţin 120.000 de euro. Platforma DeviceHub.net are în prezent peste 650 de utilizatori, din întreaga lume.

Clepsisoft, celălalt start-up din România creat de Raneti Mihai şi Dehelean Claudia, propune o soluţie de securitate proactivă împotriva atacurilor cibernetice. La acceleratorul Warp 3 din Cracovia au luat parte alte 9 echipe din ţări precum Polonia, Croaţia, Israel, Grecia, Macedonia, Serbia sau Ungaria.

Profilul proiectelor prezentate de echipele participante a variat de la aplicatii mobile, soluţii de tip Software as a Service, analiza în timp real, hardware, securitate şi imprimare 3D. Pe parcursul programului  participanții au avut acces la ateliere de mentorat, realizate de antreprenori cu experienţă şi experţi internaţionali, axate în special pe finanțarea de startup, dezvoltare de produs şi modelare de afaceri, experienţă de utilizator, marketing, aspecte juridice, ofertare.

Anul trecut, o altă echipă din România, Omnipaste, a  fost selectată o investiție de 80.000 euro. Soluția prezentată în cadrul concursului a fost o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele deținute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica funcție de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect. hub:raum Cracovia este un incubator de afaceri creat de Deutsche Telekom Group în aprilie 2013. Aceasta se concentrează pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrală şi de Est, punând laolaltă echipe, viziuni şi expertiză cu puterea corporativă a celor mai mari companii de telecomunicaţii integrate din lume. Aceasta se realizează prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spaţiu de lucru, mentorat şi acces la experienţa şi resursele Deutsche Telekom.