Furnizorul de soluţii IT S&T a realizat în primul trimestru din 2007 o cifră de afaceri de peste 104 milioane de euro, în creştere cu 3% faţă de primul trimestru din 2006, un profit brut de 3,2 milioane de euro şi un profit net de 1,6 milioane de euro, informează un comunicat al companiei. În primele luni ale anului S&T s-a orientat în principal asupra prealuării companiei IMG (The Information Management Group) şi asupra extinderii serviciilor de consultanţă de business. Pe parcursul primului trimestru din 2007 capitalizarea de piaţă a companiei a crescut de la 140,2 milioane de euro la 203,4 milioane de euro. 

„Am fost consecvenţi în continuarea implementării obiectivelor noastre strategice. Piaţa de capital a răsplătit acest efort. Pentru a impulsiona creşterea organică în aceeaşi măsură, am demarat o serie de noi iniţiative în primul trimestru, aflate acum în derulare, şi am recrutat noi specialişti în zona de tehnologii, ca şi pentru industriile pe care le adresăm cu preponderenţă,” a explicat Christian Rosner, CEO al S&T AG. 

În primele trei luni din 2007, S&T, în cooperare cu SAP, a declanşat o ofensivă pentru promovarea soluţiilor SAP destinate companiilor de dimensiuni medii, în Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, România, Turcia şi Austria. În Romania grupul-tinţă de companii vizat de S&T numără aproape 850 de companii cu peste 500 angajaţi. 

În paralel cu oferta destinată companiilor medii, în primul trimestru din 2007 s-a pus accent pe extinderea serviciilor de consultanţă şi a soluţiilor de business. Datorită numărului deosebit de mare al cererilor, extinderea centrelor de training SAP din Slovenia către Croaţia şi Serbia s-a realizat mai devreme decât era planificat.

S&T este unul dintre cei mai importanţi furnizori de consultanţă, soluţii şi servicii IT pentru clienţii din Europa Centrala şi de Est. Numărul angajaţilor S&T a fost de 1.900 în primul trimestru din 2006. Achiziţiile şi extinderea echipelor au sporit la 2.376 numărul angajaţilor în primul trimestru din 2007. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul a 80 de birouri locale.

Sursa: Capital 30 Aprilie 2007