Modelul Ssangyong Tivoli poate fi comandat cu unul dintre cele două motoare disponibile, benzină, 1.6 – 128 CP și deisel, 1.6 – 115 CP. Prețurile de listă ale celor patru versiuni de echipare – STD, STD Plus, DLX și DLX Plus –  sunt cuprinse între 15.390 de euro și 21.690 de euro. Modelul cu un design cu totul aparte, fără legături vizibile cu cel al altor modele Ssangyong precum Korando, Rexton sau Actyon Sport, este menit să atragă clienți atenți la detalii foarte activi.

Tivoli este considerat de Societatea Consumatorilor din Coreea drept unul dintre cele mai „verzi”, modele de pe piața din statul asiatic. În cadrul celei de-a 19 ediții a concursului Energy Winner Awards, vehiculul a cucerit marele premiu al categoriei „Emisii CO2 scăzute”. De asemenea, în aprilie 2015 Tivoli a câștigat Marele Premiu pentru Design Ergonomic, acordat cu ocazia celei de a 15-a ediții a concursului organizat de Societatea Coreeană de Ergonomie.

Trebuie menționat și faptul că, în cadrul testelor de coliziune organizate de KNCAP (Korean New Car Assesment Program, echivalentul coreean al EuroNCAP)  efectuate în prima parte a anului 2015, Ssangyong Tivoli a obținut calificativul „excelent”. Dintr-un maxim de 100 de puncte posibile Tivoli a obținut 91,9 puncte. Conform oficialilor Ssangyong, rezultatul se datorează în primul rând structurii rezistente a caroseriei, a oțelului de înaltă rezistență folosit în construcția ei (71,4% oțel de înaltă rezistență din care 40% oțel cu bor ultra rezistent, cea mai mare pondere din segmentul său) cât și echipării bogate cu sisteme active și pasive ce asigură siguranța și securitatea pasagerilor.