Constructorul olandez de automobile sport Spyker Cars a făcut o nouă ofertă revizuită pentru preluarea constructorului auto suedez Saab Automobiles de la grupul american General Motors Co.

Spyker a trimis către GM o propunere în 11 puncte, în care a încercat să soluţioneze toate acele chestiuni care au apărut în precedenta rundă de discuţii referitoare la preluarea mărcii auto suedeze.

Directorul general de la Spyker, Victor R. Muller, s-a declarat „foarte încrezător” că noua ofertă revizuită va înlătura precedentele obstacole care au stat în calea negocierilor. Potrivit lui Muller, Spyker ar putea să ajungă la un acord de preluarea a Saab până la finele acestei luni.

General Motors (GM) a anunţat vineri că va închide marca Saab, în condiţiile în care discuţiile de preluare cu producătorul olandez de automobile sport Spyker Cars au eşuat.

Saab are aproximativ 3.400 de angajaţi la nivel mondial, majoritatea la principala sa uzină de asamblare de la Trollhattan, Suedia. Firma Saab a fost înfiinţată în anul 1937. General Motors a preluat jumătate din acţiunile Saab în 1990 şi cealaltă jumătate în anul 2000.

SURSA: Agerpres