Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler, Michael Palese, a spus că fabrica companiei din Guangzhou, aflată la sute de kilometri sud de Wuhan, unde se află epicentrul epidemiei de coronavirus, a reluat producţia în această săptămână, informează CNBC.

O a doua fabrică de asamblare a companiei din China ”va relua operaţiunile în curând”, a afirmat Palese într-un email.

De asemenea acesta susține că Fiat Chrysler “continuă să îşi monitorizeze lanţul de aprovizionare la nivel mondial, în legătură cu epidemia din China”. Acesta a precizat că nu a avut loc un impact asupra operaţiunilor companiei din America de Nord.

General Motors ”a început procesul de reluare a producţiei” sâmbătă, în cadrul unui proces de două săptămâni pentru a redeschide cele 15 fabrici de asamblare din China, a spus un purtător de cuvânt al companiei, Jim Cain.

Acesta a adăugat că General Motors nu a suportat niciun impact asupra producţiei de camionete din SUA. Oficiali ai sindicatelor avertizaseră săptămâna trecută că activitatea fabricilor din Statele Unite ar putea fi afectată în următoarele săptămâni din cauza deficitului de componente.

GM a refuzat să comenteze în legătură cu numărul fabricilor care vor relua producţia.

Toyot redeschide doar trei fabrici

Toyota va redeschide producția și ea în această săptămână la trei din cele patru fabrici deţinute în China, care vor lucra într-un singur schimb, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei japoneze, Eric Booth.

“Prioritatea noastră continuă să fie siguranţa şi securitatea la locul de muncă şi vom relua operaţiunile normale de îndată ce vom considera că este sigur şi potrivit”, a scris Booth, potrivit news.ro.