Magistratul consideră că acuzaţii aveau la cunoştinţă situaţia extrem de dificilă a băncii, care tocmai ceruse, la acel moment, sprijin financiar din partea Fondului spaniol pentru restructurarea băncilor, în valoare de de 2,62 miliarde de euro. În schimb, bancherii nu au văzut niciun impediment în a încasa, la rândul lor, 18,94 milioane de euro pentru respectivele pensionări anticipate, se arată în rezoluţia preliminară a instanţei.

Prin urmare, fostul director general José Luis Pego, fostul director adjunct Javier García de Paredes, fostul responsabil pentru compania imobiliară a entităţii, Gregorio Gorriarán şi unul dintre administratorii unui departament pentru integrare, Óscar Rodríguez Estrada, precum şi avocatul Ricardo Pradas sunt acuzaţi de însuşire necuvenită şi escrocherie.

Dosarul celor cinci a fost deschis încă din iunie 2012 de procuratura anticorupţie, care a semnalat faptul că bancherii şi-au îmbunătăţit condiţiile contractuale fără să comunice acest fapt consiliului de administraţie al entităţii bancare.

SURSA: Agerpres

Citește și: