În Spania, peste 200 de oameni au murit din cauza COVID-19 de ieri până astăzi (7 mai), iar numărul total al deceselor a depășit 26.000

Directorul Centrului de Alerte și Urgențe, doctor Fernando Simón, a explicat datele raportate astăzi, precizând că evoluția epidemiei este cea aşteptată, potrivit Radio România Actualități.

A început relaxarea măsurilor

În privința noilor internări și a cazurilor de la Terapie Intensivă, avem cifre similare. Se înregistrează o creștere de 0,3% față de ziua precedentă. Nu sunt modificări, evoluția fiind cea așteptată. În urmă cu nouă zile a început relaxarea măsurilor, cu permiterea a ieșirii din izolare a copiilor, și de astăzi ar fi trebuit să observăm urmări în evoluția epidemiei. Vom vedea mai clar în următoarele zile dacă apar efectele, dar deocamdată ele nu se văd, a transmis Fernando Simón.

Aproape toate regiunile au solicitat Ministerului Sănătății să aprobe trecerea la faza 1 a planului de revenire la normalitate, începând de luni. Excepție face Catalonia, unde doar o mică parte din teritoriu îndeplinește deocamdată criteriile stabilite de Guvern pentru relaxarea restricțiilor. Autoritățile sanitare catalane au afirmat că ar mai avea nevoie de câteva zile pentru a fi sigure de consolidarea tendinței descendente a epidemiei, adăugă RRA.