Pentru că ne dorim să promovăm știința și tehnologia în fața noilor generații, anunțăm cu bucurie un nou eveniment marca UPB, adresat pasionaților de spațiu – SpaceFEST, cel mai mare eveniment din România dedicat explorării spațiului cosmic și oportunităților pe care acesta le oferă.

Fie că vorbim despre materiale inteligente, despre procesul de pregătire al organismului pentru o călătorie extra-terestră, despre mâncarea astronauților sau despre ce putem cultiva în spațiu, fie că discutăm despre turismul spațial, stațiile de alimentare sau despre energia necesară pentru rachete, despre fabrici, resurse, comunicații sau capacități de monitorizare a mediului, implicațiile explorării accelerate a spațiului cosmic ne vor influența viața pe Pământ în feluri imposibil de ignorat.

V-ați gândit vreodată cum ar fi să trăiți pe o altă planetă? Mulți dintre noi ne întrebăm cum și când vom ajunge acolo. De fiecare dată apare și incertitudinea legată provocările cu care ne vom confrunta pe parcursul acestei călătorii.

În perioada 11-13 iunie 2023, alăturați-vă nouă în explorarea acestor întrebări la SpaceFEST. Printre personalitățile marcante prezente la eveniment se numără Dumitru-Dorin Prunariu (astronaut român), Nicole Stott (astronaut NASA) și Sara Sabry (astronaut egiptean).

SPACEFEST este un eveniment realizat de Universitatea POLITEHNICA din București în parteneriat cu Fundația Space for a Better World și OP Global Events și susține proiectul AIM HIGHER ROMANIA, menit să inspire și să educe oamenii de toate vârstele cu privire la explorarea spațială.

Departe de a mai fi ultima frontieră, spațiul reprezintă astăzi cea mai mare oportunitate a omenirii. Pe măsură ce tehnologiile avansează, iar misiunile de explorare devin din ce în ce mai ambițioase, se întrevăd și se concretizează oportunități la care nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu câțiva ani.

Vă pregătim nenumărate momente speciale, de la întâlniri cu astronauți NASA, invitați surpriză, traiectorii pentru o carieră în domeniul spațial, concursuri pentru elevi și studenți sau activități pentru întreaga familie până la tehnologii inovative, experiențe spațiale cu ajutorul VR și AR, demonstrații de robotică, rachete sau baloane meteo.