Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă. Senatoarei i s-a furat geanta de parlamentar. Cine ar fi în spatele furtului

Diana Șoșoacă a declarat că a rămas fără geanta de parlamentar, în care avea tableta și laptopul de demnitar. Potrivit senatoarei aceste obiecte sunt foarte importante deoarece oferă acces la activitatea sa parlamentară.

Senatoarea a povestit că totul s-a întâmplat în Parlament, în timp ce dădea un interviu unei agenții de presă.

Potrivit declarațiilor Dianei Șoșoacă, având în vedere că trebuie îndeplinită o procedură specială în cazul de față, senatoarea nu a sunat la numărul de urgență 112.

”Nu se face așa. Se anunță mai întâi STS-ul, se anunță Parlamentul, se anunță SPP-ul. E o procedură specială. Sunt demnitar al statului român, nu mă duc la poliție, eu anunț, pentru că sunt cu secrete de stat. Se ocupă SPP-ul și STS-ul. E o altă procedură”, spune senatoarea.

Cine i-ar fi luat geanta Dianei Șoșoacă

O primă ipoteză luată în calcul este aceea a unei confuzii – este posibil ca o altă persoană din Parlament să fi confundat geanta lui cu geanta senatoarei, având în vedere că toate gențile parlamentarilor arată la fel.

Cu toate acestea, Diana Șoșoacă nu se ferește să spună că ar putea fi vorba și despre un furt, subliniind că se aduce o echipă specială în Parlament pentru a depune plângere.

Se aduce acum o echipă specială la Parlament, pentru a depune plângere. Este o echipă operațională, solicitată special. E, totuși, furt”, spune senatoarea.

Întrebată cine ar putea să-i fure geanta, Diana Șoșoacă a răspuns fără întârziere – Serviciile Secrete.

”Serviciile Secrete. Mie mi se pare totul cusut cu ață albă, inclusiv această încercare de denigrare a mea, prin intermediul unor așa-ziși jurnaliști internaționali.”, a declarat aceasta.

Ce se afla în geanta senatoarei

Diana Șoșoacă a mai spus că în geanta de parlamentar avea table și laptopul de muncă, primite de la Parlament, care conțin coduri de acces la diferite instituții, cât și informații despre activitatea sa parlamentară.

”Tableta STS conține inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la ședințele comune, al vot, la listele de vot, la inițiative legislative și așa mai departe. Te poți loga în tot sistemul de stat de pe el. Poți suna la echipele speciale SPP, STS și așa mai departe. Asta este tableta. În ceea ce privește laptopul, al Parlamentului, de demnitar, care, nornal, este urmărit de ei, acolo aveam inițiative legislative în lucru. Să vă spun că una pe care o aveam era despre răspundrea magistraților. Interesant. Și se știa de acest lucru. Este o lucrare de amploare, lucrez la ea de vreo 4 luni de zile.”, spune senatoarea.