Înalta Curte de Justiţie din Budapesta a respins apelul fondului de investiţii condus de miliardarul George Soros privind o amendă de 489 milioane forinţi (1,62 milioane euro) primită de la autoritatea pieţei financiare din Ungaria pentru tranzacţii cu acţiuni OTP Bank, iar decizia rămâne finală.

Fondul de investiţii al miliardarului american de origine ungară George Soros a epuizat toate căile de contestare a amenzii şi va trebui să plătească, potrivit cotidianului Portfolio.

Autoritatea pentru reglementarea pieţelor financiare a anunţat în martie 2009 că Soros Fund Management, cu sediul în New York, a tranzacţionat acţiuni OTP Bank la 9 ocotmbrie 2009 încălcând reglemetările din Ungaria. Acţiunile OTP s-au prăbuşit cu 22% pe parcursul şedinţei din 9 octombrie.

Fondul de investiţii a primit amenda maximă, întrucât tranzacţiile împotriva OTP Bank au avut loc la sfârşitul anului 2008, când criza financiară a început să afecteze puternic Ungaria.

În urma investigaţiei, autorităţile ungare au descoperit că fondul a obţinut un profit de 675.000 de dolari din aceste speculaţii, iar amenda a fost stabilită la 400% din această sumă (489 milioane de forinţi sau 1,62 milioane de euro la cursul de la momentul respectiv).

SURSA: Mediafax