Primul nou spital din Capitală ar trebui să fie Gomoiu, unde s-a terminat licitaţia şi pentru care există bani de începere a contrucţiei, care va dura urmând să se execute pe durata a 8-10 luni. "Câteva din celelalte licitaţii de construcţii noi de spitale sunt încetinite, pentru că sunt în judecată, se ceartă între ei constructorii, dar sperăm să ducem la bun sfârşit şi atribuirea să putem să le începem", a declarat Oprescu pentru Agerpres.

Totodată el a spus că vrea să preia la Primărie o parte din salariile personalului medical, anul viitor. "Adică să le majorez. Acest lucru e posibil, după calculele făcute de economişti. Banii vor fi daţi în funcţie de performanţă. Dăm şi libertatea conducătorilor de unitate de a stabili cine rămâne şi cine pleacă", a explicat edilul şef.

Primarul general s-a declarat mulţumit de serviciile medicale acordate în cele 19 spitale administrate de municipalitate. El a afirmat că i-a făcut plăcere să vadă procentul ”cel mai curat” de 95% şi 98% al respondenţilor care au spus că nu li s-au cerut bani de către doctori.
Referindu-se la scorul general de satisfacţie al pacienţilor – 60% – faţă de spital, faţă de serviciile medicale, faţă de comunicare şi faţă de medici şi personalul medical, primarul general a spus că procentul reprezintă o dovadă de civilizaţie în plus, a doctorilor şi a sistemului sanitar.

"Eu cred cu tărie – că am prins sistemul sanitar din vremuri vechi – că în ultimii 22 de ani, nici măcar nu aveau curajul să măsoare, din cauza rejectului pe care-l dădeau pacienţii pentru modul în care s-au purtat cu ei. Înseamnă că 60% reprezintă o dovadă de civilizaţie în plus, a doctorilor şi a sistemului sanitar", a spus Oprescu.

Primarul general s-a adresat conducerilor celor 19 spitale, cerându-le o moralitate înaltă, o comunicare mai bună cu pacienţii, o transparenţă mai mare, precizând că organele de control au certificat toate actele încheiate şi toate achiziţiile.

Legat de fondurile europene, Oprescu a spus că Bucureştiul, împreună cu celelalte primării, anul acesta se înscrie într-o încercare de absorbţie de 780 de milioane de euro, dintre care municipalitatea singură, 450 de milioane de euro.
Conform primarului general, pentru dezvoltarea celor 19 spitale din subordine, municipalitatea a investit 179 de milioane de euro.