"Pământurile, din punct de vedere patrimonial, sunt ale Ministerului Mediului, doar el trebuie să-şi spună cuvântul acum. Doamna ministru nu stă pe gânduri dacă trebuie luată o hotărâre, dar asta o iei şi cu elementele pe care le ai la îndemână", a precizat vineri Sorin Oprescu, întrebat dacă a văzut delta care a apărut pe locul fostului Lac Văcăreşti.

Potrivit edilului-şef, Departamentul de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului ar trebui cât mai repede cu putinţă să se pronunţe pe această temă.

"Ei au posibilitatea şi aparatura necesare să studieze îndeaproape firul de păpădie, trestia etc. (…) Avem cercetători ştiinţifici, oameni care au păreri cu greutate când spun ceva: Da, e vorba de o generaţie de plante deosebite care sunt specifice deltei. În momentul ăla priveşti cu seriozitate. Dar nu o vorbă aruncată şi după aceea încep o sută să vadă dacă e sau nu e", a comentat Oprescu.

El a spus că avea de gând să realizeze pe locul respectiv un lac.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, e mai bine deltă, decât mlaştină", a spus Oprescu.

Precizările primarului general au fost generate de o întrebare a unui jurnalist care a citat într-un articol apărut în ultimul număr al revistei “National Geographic”, unde scria că pe locul fostului Lac Văcăreşti s-au dezvoltat o faună şi o floră specifice unei delte.

Articolul respectiv este însoţit de fotografii.
SURSA: Agerpres
SURSA FOTO: National Geographic