Sorin Cîmpeanu dorește să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic

Ministrul Educaţiei a declarat luni, 8 noiembrie, că astfel acele localităţi din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare cu COVID-19, dar nici multe persoane nu sunt imunizate, şcolile se vor putea deschide.

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

De asemenea, acesta a fost întrebat de când ar putea intra în vigoare această propunere.

„Dacă sunt responsabil, nu pot să vă dau niciun orizont de timp pentru că această decizie nu ţine doar de propunerea Ministerului Educaţiei. Această decizie va trebui să fie analizată de către Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU”, a răspuns ministrul.

Cine face orele în online?

Anterior, Sorin Cîmpeanu a explicat și unde este necesară realizarea orelor în mediul online.

„Este pregătit pentru semnare al treilea ordin care se referă la modalitatea de începerea școlii. Pentru că școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădiniță în data de 8 noiembrie, mă refer aici la învățământul de stat și învățământul privat. Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru situații de urgență prin care se propune modificarea Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății în acest sens.

În foarte scurt timp va fi validată propunerea, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile se poate exista ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală”, a spus Cîmpeanu.