Ministrul Educației anunță noi măsuri după incidentul tragic de la Școala Gimnazială George Bacovia. Potrivit ministrului, se recomandă demiterea directorului adjunct al școlii din funcție.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că o a doua măsură o reprezintă securizarea managementului directoarei școlii pe o perioadă de șase luni.

„Măsurile sunt recomandate pe trei paliere. În primul rând sunt pentru Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aici avem ca primă măsură, având la baza managementul defectuos identificat la nivelul directorului adjunct al școlii, se solicită inspectoratului demiterea acestuia.

A doua măsură, se recomandă securizarea managementului doamnei director a Școlii George Bacovia din Capitală, timp de șase luni, în vederea implementării soluțiilor de remediere a deficiențelor constatate pe parcursul controlului”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu anunță formarea unui grup de combatere a bullying-ului

Cea de a treia măsură anunțată de ministru este inspecția generală a școlii unde s-a produs incidentul. Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că la nivelul fiecărei școli urmează să fie format câte un grup de combatere al bollyng-ului, care va fi format din directorul școlii, dar și profesori, consilieri bine pregătiți, elevi și chiar și părinți.

Totodată, consilierul școlar din cadrul Școlii Gimnaziale George Bacovia ar urma să fie cercetat disciplinar.

”Trei, se recomandă inspecția generală la Școala Gimnazială George Bacovia, în conformitate su prevederile în vigoare.

Patru, se solicită întocmirea unei strategii proprii, care să mențină un climat social adecvat educației de calitate. (…) La nivelul fiecărei școli din București se va constitui un grup de combatere a bullying-ului, format din directorul școlii, consilierul, trei profesori pregătiți, reprezentanți elevi și reprezentanți părinți.

Al doilea palier, este al măsurilor implementate la nivelul Școli Gimnaziale George Bacovia, unde se solicită cercetarea disciplinară a consilierului școlar”, a explicat Cîmpeanu, la Antena 3.

Precizările ministrului vin în contextul în care un elev de clasa a şasea la şcoala George Bacovia din Bucureşti, umilit şi bătut de colegi, s-a aruncat pe geamul clasei, în aplauzele copiilor care l-au îndemnat să sară.

Elevul ar fi fost umilit și bătut dorindu-și să moară pentru a putea scăpa. Totodată, evenimentul a fost filmat de alți elevi, cu telefoanele mobile. În prezent, elevul este într-o stare stabilă și a fost transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru a fi consiliat.