Sony Ericsson, al patrulea producător mondial de telefoane mobile, a lansat Xperia X10, primul terminal cu sistemul de operare Android al companiei, care va fi disponibil spre vânzare în prima jumătate a anului viitor. 

Sony Ericsson Xperia X10 vine cu o interfaţă unică menită să îmbunătăţească manevrarea şi organizarea conţinutului multimedia. Două aplicaţii, Timescape şi Mediascape, ajută utilizatorii să îşi organizeze cât mai bine datele din telefon. Timescape aranjeză, în ordine cronologică sau în funcţie de tipul lor, mesajele de pe Facebook, Twitter, precum şi apelurile sau SMS-urile. Aplicaţia Mediascape ordonează toate fişierele multimedia inclusiv muzica sau clipurile video şi oferă acces la YouTube şi Playnow (serviciu Sony Ericsson).

X10 dispune de un ecran de 4 inch (10,1 cm) cu touchscreen, cameră de 8.1 megapixeli (854×480 pixeli), procesor Snapdragon de 1GHz, 3G, Wi-Fi,  şi vine cu un card microSD de 8 GB.

Cel mai nou telefon Sony Ericsson disponibil pe piaţă este modelul Satio (Idou) care are o cameră foto de 12 megapixeli. Analişti sunt de părere că anunţul lui X10 va periclita vânzările acestui model. „Cred că majoritatea clienţilor vor aştepta până în prima parte a anului viitor pentru a cumpăra un terminal X10 decât să-şi cumpere Satio,” potrivit lui Carolina Milanesi, analist Gartner.

 

SURSA: PCWorld

Te-ar putea interesa și: