În urma acestei tranzacţii, SCE va porni un nou serviciu de cloud, oferind în continuare utilizatorilor modalităţi de divertisment inovatoare şi captivante.  

“Prin combinarea inovaţiilor tehnologice aduse de Gaikai cu experienţa SCE privind platformele de gaming, SCE va oferi utilizatorilor o experienţă unică de divertisment bazată pe tehnologia cloud,” a declarat Andrew House, preşedinte şi CEO al Sony Computer Entertainment Inc. “SCE pregăteşte un serviciu global de cloud-streaming care va permite utilizatorilor să se bucure de jocuri captivante oriunde şi oricând, pe o gamă largă de dispozitive conectate la Internet.”

Fondat în 2008 şi având sediul la Aliso Viejo, California, Gaikai a dezvoltat cea mai rapidă şi mai avansată platformă de cloud-streaming interactiv din lume, care permite transmiterea jocurilor pe o gamă largă de dispozitive prin intermediul Internetului.  

Prin această achiziţie, SCE va înfiinţa un serviciu de cloud şi va extinde divizia de network, încorporând tehnologia revoluţionară şi infrastructura dezvoltată de Gaikai şi implementată în zeci de ţări din întreaga lume. Tranzacţia este supusă aprobărilor de reglementare şi anumitor condiţii de încheiere.