Pe lângă console, Sony a informat că a vândut şi 20,5 milioane jocuri pentru PlayStation 4.

"Răspunsul comunităţii globale de jucători pentru PlayStation 4 a depăşit aşteptările şi suntem onoraţi că pasionaţii de jocuri au selectat PS4 drept consola lor preferată', a declarat preşedintele Sony Computer Entertainment Inc, Andrew House. 'Deşi ne confruntăm în continuare cu dificultăţi pentru a acoperi cererea puternică înregistrată la nivel mondial, suntem decişi să satisfacem nevoile clienţilor noştri", a adăugat Andrew House.

PlayStation 4 este un produs de succes pentru Sony, grupul japonez depăşindu-şi obiectivul pe care şi l-a propus privind vânzarea a cinci milioane de exemplare din noua consolă PS4 până la finele lunii martie 2014. Numărul de console PS4 vândute în primele patru luni de la lansare pe piaţă a acestui produs este aproape dublu faţă de cele 3,5 milioane unităţi vândute în perioada similară de la lansarea precedentei versiuni, PlayStation 3.

PlayStation 4 a fost lansată pe pieţele din America de Nord în data de 15 noiembrie 2014, iar ulterior a fost lansată şi pe unele pieţe din Asia, Europa şi America de Sud. În schimb, pe piaţa din Japonia, consola va fi disponibilă abia începând din 22 februarie. O posibilă explicaţie a succesului PlayStation 4, care costă 399 de dolari (399 de euro în Europa), este că aceasta este cu 100 de dolari mai ieftină decât tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One. AGERPRES