Sony Xperia Tablet Z are un ecran de 10,1 inch, (1.920 x 1.200 pixeli), un procesor quad-core de 1,5 GHz, o cameră foto de 8 megapixeli, 2 GB RAM şi spaţiu de stocare de 32 de GB. Tableta este net superioară modelului Xperia Tablet S.  Tableta vine şi cu slot pentru carduri microSD şi oferă suport pentru tehnologiile NFC şi LTE.

Din imaginile oficiale, tableta pare a fi o versiune mai mare a smartphone-ului Xperia Z, iar la fel ca acesta rezistă la apă şi la praf. Ceea ce impresionează este grosimea tabletei care este de doar 6,9 mm. iPad mini are o grosime de 7,2 mm, iar iPhone 5 de 7,6 mm. De asemenea, pentru o tabletă de 10 inch, aceasta este foarte uşoară, cântărind doar 495 de grame.

Specialiştii se întreabă de ce nu au lansat japonezii tableta la târgul de electronice din Las Vegas, CES 2013, iar explicaţia ar putea fi aceea că aceştia doreau să o lanseze mai târziu, însă au fost forţaţi să o dezvăluie mai devreme după ce mai multe informaţii au apărut în presă.

Sony nu a anunţat când va fi disponibilă tableta sau cât va costa, însă având în vedere caracteristicile, cu siguranţă nu va fi accesibilă oricui.