Utilizat împreună cu modelul de DSLR Nikon D4, XQD seria S captează cu uşurinţă o rafală de 108 cadre RAW (la un fişier RAW comprimat de 12 biţi, dimensiunea fişierului este de 10.5MB). Având o viteză de fotografiere de 10fps, fotograful poate suprinde proba de 100 de metri sprint de la început la sfârşit într-o singură serie de imagini RAW în rafală.

Viteza remarcabilă de transfer a noului card reduce considerabil timpul de backup al fotografiilor pe PC, crescând randamentul jurnaliştilor ocupaţi şi a profesioniştilor care au de respectat termene strânse. Astfel, timpul necesar back-up-ului este redus cu până la 30% comparativ cu cele mai rapide carduri CF. Driver-ul de mare viteză pentru cititorul de card MRW-E80 XQD este disponibil pentru descărcare gratuită la: https://www.sony.co.uk/support/en/product/mrw-e80

De asemenea, este disponibil gratuit şi driverul care permite cardurilor de memorie XQD să fie folosite pe computere cu interfaţă Thunderbolt echipate cu un cititor de card compatibil.

Noua serie de carduri de memorie XQD S este diponibilă şi cu capacitatea de 64 GB începând cu iulie 2012. Versiunea de 32GB va fi disponibilă în acceastă toamnă (septembrie sau octombrie).