Aproape jumătate dintre moldoveni doresc uniunea Republicii Moldova cu România

În cazul în care duminica viitoare ar fi organizat un referendum pe tema unirii Republicii Moldova cu România, 41,6% dintre respondenți ar spune ca vor unirea cu țara noastră, conform informațiilor transmise de tvrmoldova.md

De asemenea, pentru aderarea la Uniunea Europeana se declară 67,3% dintre respondenti. Aproximativ 30% dintre cetățenii Republicii Moldova declară că își doresc și aderarea la NATO.

Termenul în care poate fi realizată unirea

17% dintre moldoveni sunt de părere că țara lor ar avea multe avantaje de pe urma unirii cu România, în timp ce 32% sunt mai sceptici, considerand că ar avea doar anumite avantaje.

Legat de termenul în care poate fi realizată unirea, 12% dintre moldoveni cred că în 2-3 ani, 10% sunt de parere că nu s-ar putea realiza mai devreme de 5 ani, 9% cred ca va dura între 6 si 10 ani, iar 6% sunt convinși că ar putea trece chiar și 20 de ani până ce Republica Moldova s-ar uni cu România.

Datele au fost obținute în urma realizarii unui studiu sociologic de către compania Date Inteligente iDATA. Sondajul a fost realizat în perioada 19-28 mai pe un eșantion de 1227 de respondenți și are o marja de eroare de +-2,7%.

Potrivit sursei menționate, țara noastră este pentru Republica Moldova primul partener comercial și investițional după numărul de firme cu capital mixt (1.653) și volumul capitalului subscris, în jur de 245 de milioane de dolari.

De asemenea, Republica Moldova a devenit pentru România al șaselea partener comercial necomunitar și al 34-lea investitional, cu un număr de 6.253 de firme cu capital mixt și capital subscris de 57 milioane de dolari, arată sursa menționată.

Sursă foto: Dreamstime