Anunţul făcut de către liderul AUR, George Simion, potrivit caruia partidul va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova, a suprins mai multă lume. Totuşi, sociologul Gelu Duminică a precizat ca exista o alta intentie in spatele declaratiilor.

AUR nu are nicio şansă în Republica Moldova

AUR nu va avea nicio şansă în Republica Moldova. O spune sociologul Gelu Duminică. Mai mult, acesta dezvăluie şi adevăratul motiv pentru care AUR a vrut să-şi facă filială peste Prut.

„Nu ma mira faptul ca AUR participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Tema unionista este o tema pentru toti nationalistii. De fapt, ei nu vor sa participe la alegeri, ci sa bage batul prin gard. E o diferenta.

Vor participa la alegeri si vor pierde, pentru ca in Moldova lucrurile stau altfel. E un mesaj pentru Romania faptul ca ei participa la alegeri, nu este un mesaj pentru Republica Moldova.

Este o miza pentru Romania. Vorbim de catalizarea nationalistilor unionisti in jurul unui partid care isi asuma aceasta idee fatis”, a precizat Gelu Duminică, anunţă ziare.com.

AUR vrea să se impună şi în Basarabia

George Simion a anunţat că AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. „Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău.

Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a declarat copreședintele AUR George Simion, în urmă cu câteva zile.

La alegerile parlamentare din anul 2020, AUR a intrat în Parlamentul României după ce a obținut aproape 10% din voturi.