Kaspersky a lansat o soluţie de securitate pentru Mac care protejează utilizatorii în faţa tuturor categoriilor de ameninţări informatice care ţintesc platforma de operare Mac OS X.

Soluţia funcţionează pe toate versiunile Mac OS X mai noi de 10.4.11 şi protejează sistemul de viruşi, viermi şi cai troieni.

Aceasta are la bază noul motor antivirus Kaspersky Lab, care creşte semnificativ viteza de scanare a sistemului, datorită îmbunătăţirii activităţii de procesare a fişierelor şi optimizării resurselor, în special pentru computerele care utilizează procesoare dual- şi quad-core.

Pentru a securiza mai eficient reţelele mixte, noul produs Kaspersky Lab are acces la baza de date antivirus globală a companiei, care include peste 20 de milioane de semnături pentru toate categoriile de ameninţări informatice care afectează o arie largă de platforme de operare.

Soluţia de securitate Kaspersky Lab pentru Mac a fost special proiectată pentru a funcţiona în concordanţă cu procesele acestui sistem de operare, fiind pe deplin compatibilă cu toate versiunile de Mac OS X, începând cu 10.4.11. Alte specificaţii tehnice includ: un computer Apple Macintosh cu procesor Intel, 512 MB RAM disponibili şi 80 MB liberi pe hard-disc.

În magazinul online, KAV pentru Mac costă 59,95 dolari.

SURSA: Kaspersky