Stăm prea mult în fața calculatorului sau a laptopului? Lucrăm chiar și peste opt ore pe zi sau seara ne uităm în pat la un film pe internet? Mulți dintre noi nu suntem conștienți când simțim că avem ochii obosiți că aceasta este una dintre princpalele cauze. Sunt zile în care ne confruntăm și cu o serie de alte  simptome. Avem dureri de cap acute, oboseală, tulburări de vedere, ochi uscați ori lăcrimare excesivă, dureri ascuțite de ochi.

Pentru a scăpa de toate aceste probleme există o soluție extrem de simplă. În primul rând, îndemnul „nu sta cu ochii atât de aproape de calculator” este cât se poate de binevenit. Calculatorul ar trebui să fie amplasat nu mai aproape de 80 cm de la ochi (în cazul în care vederea este redusă, este necesar să se lucreze cu ochelari). Dacă este posibil, monitorul trebuie să fie amplasat în așa fel încît să te poți uita periodic în depărtare. Dacă acest lucru nu este posibil, instalați o oglindă în spatele monitorului.

Remedii pentru oboseala ochilor

Oboseala ochilor este starea de extenuare a ochilor datorită suprasolicitării acestora. După perioadele lungi de lucrul în fața calculatorului, tabletei sau telefonului, poate să genereze oboselii ochilor. La toate acestea mai contribuie și dorința de a-ți verifica mesajele de pe telefonul mobil și a e-mailurilor în timpul călătoriilor, mersului sau incusiv când suntem în mișcare, pe stradă sau stăm la o terasă.

Pentru a rezolva problema ochilor obosiți, puteți folosi anumite produse ce conțin lacrimi artificiale, menite să vă hidrateze ochii și să vă amelioreze secreția lacrimala. În plus, este indicat să mergeți cu regularitate pentru a vă examina un specialist în îngrijirea vederii.

Un alt sfat este acela de a lua pauze regulate din fața calculatorului. Încercați să vă ridicați de pe scaun la locul de muncă cel puțin o dată pe oră și să faceți o mică plimbare sau întindeți-vă mușchii timp de 5-10 minute.